Planten zo groen als gras

Het is geen geheim bij ons thuis dat mijn moeder van groen houdt. De natuur is haar grootste vriend en dat wil ze ons graag laten blijken. Dit doet ze door haar (het liefst) maandelijkse bezoekjes bij o.a. de Intratuin, Overvecht, Trendhopper en jawel de Karwei. Als ze dan weer eens met vier tassen thuis komt weten wij al hoe laat het is. De accessoires worden gewisseld, alles wordt verplaatst en de tint wordt veranderd in huis.  Alles stemt ze op elkaar af en meestal moet ze van alles twee hebben. Gewoon, zodat ze het ergens anders in huis terug kan laten komen of ‘voor het geval dat’. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik er steeds meer van ga houden.

De laatste tijd namen de dagelijkse uitlaat-rondjes met onze hond wat meer tijd in beslag bij haar. We vroegen ons regelmatig af waar ze bleef. Ander half uur later kwam ze binnen met een klimop tak, of een iets-waar-op-het-lijkt tak. Laten we zeggen dat het in ieder geval groen was. Heel groen. Ze was soms zo op gegaan in haar hovenier moment, dat er soms nog wat herfstbladeren in haar haar zaten. Ik genoot van het moment wat volgde. Het uren schikken van de takken in de juiste vazen, de accessoires verdelen in huis en het piekeren of het geen wat ze eigenlijk nog ‘te kort kwam’.

Afijn, het komt erop neer dat mijn moeder een verborgen talent als interieuradviseur heeft en ik jullie haar waanzinnig leuke aankopen van dit keer niet wil onthouden.


DSC_0061

Ik noem dit maar even een soort zeewierplant, maar het plantje heet rhipsalis. Het is een vetplantje en is een geslacht van de cactussen. Ze hebben ook maar één tot twee slokjes water per week nodig om te overleven. Is dat niet handig? Het plantje komt van de Karwei en kost €3,99. Het té leuke old look potje waar de plant in zit is van de Action en kostte €1,49.

DSC_0030

Dit vind ik zo’n leukerd. Toen ik deze plant voor het eerst zag dacht ik dat het een cactus was. Mijn moeder vertelde dat het een Aloë Aristata Magic is. Met haar mooie, dikke en stevige bladeren is dit echt een parel om te zien. Ook dit plantje heeft één of twee slokjes water in de maand nodig. Oorspronkelijk komt de plant namelijk uit Afrika, ze is dus gewend aan tropische temperaturen. Het plantje kost €3,99 welke ook gekocht is bij de Karwei. Het potje waarin de plant staat is niet heel goed zichtbaar, maar wel nieuw, voor het gemak benoem ik even de prijs, € 1,65 maar liefst. Bij de Action.

DSC_0038

Deze leukerd heeft wel een aparte naam moet ik zeggen. Crassula Hobbit wel te verstaan. Je zult zo toch heten… Verder is deze plant ontzettend makkelijk in haar onderhoud. Het is dan ook een vetplant en heeft net zoals bovenstaande planten eens in de maand een slokje water nodig. Ook deze groene Hobbit staat normaliter in Zuid-Afrika en groeien dan ook meestal in zonnige en droge gebieden. Daarom doet deze jongen het ook het beste in de volle zon op bijvoorbeeld je vensterbank. Deze plant koste maar €3,99 bij de Karwei. Het potje heeft ze voor het gemak ook aangeschaft en was bij de Action €1,65.

DSC_0071

Goedemiddag, dit is een flinke jongen. Ik moest even voor een paar seconde met mijn ogen rollen voor ik accepteerde dat deze Philodendron Scandens bij ons op de kast gezet werd. Mijn moeder houdt namelijk nogal van zulk soort planten en we moeten haar af en toe remmen. Ach, vooruit dan maar. De Philodendron houdt er wel van om zo nu en dan een slokje te krijgen en staat het liefst niet in de volle zon. Voor maar €9,99 bij Tuincentrum Overvecht is deze langnek al van jou. De pot waar zij in staat hadden we al staan en  heeft mijn moeder ooit eens van haar moeder gehad.

DSC_0047

Oké het laatste groene plantje is vrij simpel maar voegt toch veel toe in een jungle. Oké, ik moet niet flauw doen. Het staat oprecht leuk allemaal. Deze plant ‘luistert’ naar de naam Phlebodium en moet constant licht, vochtige voetjes hebben. Het is belangrijk dat deze plant aan de zijkanten water krijgen en niet midden in, anders bestaat de mogelijkheid dat dit wegrot. Direct zonlicht heeft zeker niet haar voorkeur. Voor maar €1,33 is ze te vinden bij Tuincentrum Overvecht als huiskamerplant. Het potje is ook nieuwe en komt van de Action voor €1,19.

Zo, dat waren een aantal plantjes die nu staan te pronken hier in onze woonkamer. Al het groen bij elkaar staat fris en geeft sfeer.

Bedankt voor het lezen van deze eerste post, en hopelijk tot de volgende!

Liefs,

Roos

Advertenties

4 gedachtes over “Planten zo groen als gras

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s