SPARKLE | 21 diner

Een 21 diner. Leuk, maar wat gebeurt er nou eigenlijk op zo’n avond? Mijn liefste vriendinnetje had afgelopen weekend haar 21 diner en ik was er bij. Stiekem was ik al op de hoogte van de meeste dingen die er gebeurde die avond, maar toch was het een groot feest. Ben jij benieuwd hoe dat in z’n werk gaat, een 21 diner? Lees dan snel verder.

dsc_0129

Laten we even beginnen met Wieke. Ik ken Wieke al sinds mijn basisschool periode. Ik kwam in groep 3 op een nieuwe basisschool en we waren meteen onafscheidelijk. We deelden alles samen en woonden ook nog eens maar een paar huizen van elkaar vandaan. Té leuk dus! Op 10 november werd zij 21 en dat moest gevierd worden.

dsc_0005

De vader van Wieke weet precies hoe het aangepakt moet worden als het gaat om licht en geluid. Er was een rode loper voor de deur gelegd en er waren fakkels. Er was paars en wit licht, en het was allemaal echt sprookjesachtig. En dan moet je nog beginnen met eten ;-). Dit is natuurlijk extra, maar tijdens een 21 diner is het wel leuk om net even wat meer je best te doen als het om aankleding gaat.

Eerst moet er natuurlijk tijd gemaakt worden voor de make up. Pak hier lekker je tijd voor, want het moet natuurlijk de hele avond goed blijven zitten.

dsc_0030

Dan even de laatste check om te zorgen dat écht alles op tafel staat. Wieke en haar ouders hebben er echt voor gezorgd dat het tot op de puntjes geregeld was. Je kunt het gezellig maken door kaarsjes, heel veel kaarsjes het liefst, te verspreiden over de tafel. Meestal twee glazen, een voor water en een voor wijn. Wieke koos ervoor om nog te proosten met een glas champi.

DSC_0127.jpg

Ook heeft zij ervoor gekozen om de menu kaart een aantal keer op tafel te zetten. Dat kan natuurlijk ook door de menu kaarten gewoon op de borden te leggen. Maar net wat jij leuk vindt.

dsc_0020

Ze koos ervoor om de amuse al op tafel te hebben staan bij binnenkomst van haar gasten. Dat ziet er wel meteen gezellig uit.

dsc_0022

Er hoort natuurlijk een tafelschikking bij een 21 diner. Zij had hier goed over nagedacht. Een van haar lievelings- chocolaatjes zijn Ferrero Rocher. Hiermee duidde zij aan wie waar zat. Zag er heel leuk uit.

En dan eindelijk komen je gasten binnen. Wieke had om 18:30 uur zo rond de 10 gasten uitgenodigd en die kwamen netjes een voor een binnen.

dsc_0047

Zoals jullie wellicht weten is het de bedoeling vanuit het traditioneel 21 diner de bedoeling dat jouw ouders koken. Nou is dat misschien wat achterhaalt, maar wel ontzettend leuk. Wij boften dat zij ontzettend goed kunnen koken. Want wat was het jammie! Het is ook de bedoeling dat de ouders van de jarige mee eten. Zij hebben dus ook een plaatsje aan tafel. Hoeft natuurlijk niet. Whatever you want.

DSC_0073.jpg

Excuses voor de paarse gloed op sommige foto’s. De vader van Wieke had de paarse lichten ook binnen aangezet, zodat er een licht paarse gloed over de tafel scheen. Dat zorgde echt voor heel veel sfeer… En paarse foto’s ;-). Dit zijn de bruschetta’s en de salade caprese. LEKKER!!

Daarna nog een lekker gerechtje. Een heerlijke pastinaak soep. Meestal komt soep wel voor in een diner.

Ondertussen wordt er flink gespeculeerd onder de gasten over de speeches. Want ja, ook dat hoort erbij. Elke gast bereidt iets voor. Dat kan gezamenlijk zijn, of apart. We maakten tussendoor als Wieke even in de keuken was een verdeling, zodat we wisten wie er aan de beurt was.

Zoals je ziet hebben ze dit zo goed aangepakt. Het ziet er uit als een feestje!

Wieke had ontzettend goed rekening gehouden met de wensen van haar gasten. Er waren een aantal mensen die bepaalde dingen niet lusten of vegetarisch waren. Op haar menu kaart is dan ook terug te vinden dat zij hier rekening mee heeft gehouden en alles vegetarisch was zodat iedereen lekker mee kon eten.

DSC_0105.jpg

DSC_0140.jpg

En dan worden de borden meegenomen voor het hoofdgerecht en ligt er ineens een andere naam onder je bord. Huh? Oh we moeten doorschuiven ;-). Bitches als wij zijn, waren we hier al achter gekomen na het tweede gerecht, dus nog vóór het voorgerecht. Hilarisch. Vond Wieke niet, hihi. Van plek wisselen tijdens een 21 diner is wel heel erg leuk. Als het goed is kent niet iedereen elkaar en op die manier leer je elkaar beter kennen en kun je momenten tussen jou en de jarige delen. Ook hier werden weer een aantal speeches gehouden.

dsc_0133

Genieten van een heerlijk hoofdgerecht. Dit was echt goals trouwens. Jezus. Komt ooit misschien wel in een Koken met Roos, zo lekker was het!

En toen was het ineens 00:00 uur. We zaten allemaal REDELIJK (in hoofdletters, omdat we alleen nog adem konden halen) vol van al het lekkere eten, toen deze heerlijke vrienden op tafel kwamen. Monchou en een lava cakeje die je deelden met de buuf. Niet te doen hoe lekker. Inmiddels lag er confetti op de tafel en was de vloer besmeerd met kaarsvet, toen Wieke het volgende aankondigde: ”We worden opgehaald met een limo en gaan stappen in ‘s-Hertogenbosch.” YES! Helemaal leuk. Wel moesten we even in twee shifts, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Vanuit het traditionele 21 diner is het de bedoeling dat je gaat stappen in je geboorte stad.

DSC_0166.jpg

Voor even mijn camera uit handen gegeven om ook maar even op de foto te kunnen ;-).

dsc_0172

Gelukkig nog een foto samen weten te scoren. Ook middels deze weg wil ik jou Wiek, bedanken voor alle mooie momenten die wij al samen hebben mogen mee maken. Ook jouw pap en mam zijn de allerbeste. Weten ze zelf wel ;-). Genoeg sentimenteel gedoe, ik hoop dat je een onvergetelijke avond hebt gehad en dat ik daar aan heb bijgedragen om er niet alleen te zijn maar ook door foto’s te maken die een herinnering zijn voor altijd.

Ik hoop dat ik jullie een beetje een beeld heb gegeven van hoe een 21 diner kan verlopen en wat daar allemaal bij komt kijken. Zó leuk!!

Tot de volgende post weer.

handtekening-blog

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s