Fotoboek Saal Digital | Review

Iedereen kent het wel. Je wilt de mooie plaatjes van je vakantie of van een bijzondere gebeurtenis bundelen in een fotoboek, zodat het een blijvende herinnering zal zijn. Vele denken dan waarschijnlijk meteen aan Albeli, Kruidvat of Hema. Dat is bende, zeker zodra je kennis maakt met Saal Digital. Een tijd geleden heb ik de mogelijkheid gekregen om zelf een fotoboek samen te stellen en deze te reviewen. JA IK WIL 😉 Lees snel verder.

Ik mocht alles zelf samenstellen en dat maakt een review maken natuurlijk heel veel leuker. Van de kaft tot het ontwerp, tot de dikte van het papier en de aantal pagina’s. Om even bij het begin te beginnen. Op de website kun je al een beetje rond kijken wat prijzen betreft. Ze bieden veel meer andere dingen dan enkel een fotoboek. Je kunt losse foto’s printen op verschillende papiersoorten, mokken kunnen bedrukt worden en je kunt bijvoorbeeld een kalender ontwerpen. Dit alles op professioneel gebied. Hoe leuk is dat ?!

Saal-Digital-NLEven terug naar het fotoboek. Ik koos voor een fotoboek, omdat ik een portfolio voor mijn fotografie gebundeld wilde hebben. Gewoon voor later, maar ook om andere te kunnen laten zien hoe mijn werk eruit ziet. Te beginnen bij het begin, er zijn fotoboeken in verschillende maten. Zo heb je een hardcover, extra thick en een softcover. Ik koos voor een hardcover, fotoboek 21 x 28 staand. Ik heb veelal staande foto’s en daarom was die keuze voor mij snel gemaakt. De hardcover lijkt mij het langste meegaan. Ook heb je liggende en vierkante varianten in klein en groot. Voor elk wat wils dus. Vervolgens heb je de volgende opties:

 • De cover van het fotoboek, dit kan zijn glanzend, metallic of bv mat;
 • Inhoud van de cover, gewatteerd of ongewatteerd;
 • Binnenkant oppervlak, mat of glanzend;
 • Barcode achterop het fotoboek, ja of nee;
 • Fotoboek verpakt in cadeaubox, geen, antraciet of wit.

Dat zijn al een aantal dingen om over na te denken. Wanneer je wisselt van keuzes in bijvoorbeeld geen barcode kun je meteen zien wat dat met de prijs doet. Zo staan er twee kollommen. Eén met het aantal pagina’s en één met de prijs. De hardcover kan oplopen tot 120 pagina’s. Het is dan aan jou of je 1 foto per pagina toevoegt of bijvoorbeeld 4 foto’s per pagina. Dit alles is om even te oriënteren en te kijken wat je denkt te gaan aanschaffen. Waarna je de software hebt gedownload kun je pas echt aan de slag.

Saal fotoboek-4

De software werkt super easy. Het spreekt allemaal voor zich en er wordt duidelijk aangegeven dat je wanneer je ergens niet uit komt, je Saal Digital altijd in kunt schakelen. Ik ben iemand die nooit de boekjes leest, maar meteen aan de slag gaat. Dat werkte ook nu weer, haha. Als je het programma op start, mag je meteen de keuzes maken waarvoor je je eerder op de website hebt georiënteerd. Dit stel je in en je kunt aan de slag. Wanneer je toch wilt wijzigen in bijvoorbeeld het aantal pagina’s kan dat altijd nog. Zo gepiept.

Ik mocht een fotoboek reviewen t.w.v. € 40,00 van Saal Digital. Ik koos daarbij voor het volgende:

 • Fotoboek 21 x 28 A4 staand
 • Binnenkant: glanzend papier
 • Glanzende cover
 • Ongewatteerd
 • Zonder barcode
 • 38 pagina’s

Met al deze keuzes kwam ik precies op die prijs uit. Er kwam enkel nog verzendkosten en BTW bij. Ik vind dat persoonlijk echt niet duur. Vooral niet als je bedenkt dat je in jouw fotoboek écht helemaal samen kunt stellen zoals jij dat wilt. Maar dan met als resultaat een super professioneel fotoboek die van hoge kwaliteit is. Kijk je mee naar het fotoboek, of ook wel te noemen portfolio, die ik uitkozen heb?

Saal fotoboek-3

Zoals je ziet is de cover lekker dik en stevig.

De pagina’s hebben precies de goede dikte. Het bladert lekker weg.

Saal fotoboek-12

Zoals je al op de vorige foto zag is dat het boek volledig plat kan liggen. Persoonlijk vind ik dat een heel groot voordeel. Je kunt dan namelijk ook een foto over twee pagina’s verdelen, waardoor er lekker veel te zien is.

Saal fotoboek-2

Doordat ik koos voor glanzende bladzijdes is de kwaliteit echt ongelofelijk. Ik zou het bijna 3D noemen, zo helder.

Saal fotoboek-8

De eerste en laatste pagina zitten aan het boek vast, zoals je kunt zien.

Eigenlijk ben ik gewoon heel erg tevreden over dit bedrijf. De software werkte prettig en was heel overzichtelijk. Het was op elk moment duidelijk hoeveel het eindproduct kostte en in welk proces je zat. Ik heb mijn fotoboek ontvangen via de brievenbus. Hij zat goed en stevig verpakt, waardoor het niet kapot kon gaan. Bij het uitpakken bleek het nog mooier dan gedacht.

Ik kan dan ook zonder enige twijfel zeggen dat dit echt een prachtboek is en je hier ontzettend blij van wordt. Of het nou een trouwboek is met foto’s van jullie allermooiste dag, een fotoboek met foto’s van de vakantie in Frankrijk of je gebruikt het als portfolio. Het zal op welke manier dan ook zijn vruchten afwerpen.

Bedankt weer voor het lezen, en ik zie je bij de volgende post!

handtekening-blog

 

Advertenties

Een gedachte over “Fotoboek Saal Digital | Review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s