Bananen pannenkoekjes | Koken met Roos

JA! Sorry… Ik ben er een hele tijd niet geweest. Ik hoop dat jullie mij vergeven. Het komt er eigenlijk op neer dat ik bezig was met andere dingen. In mijn geval met fotograferen en ik was vooral portretten aan het maken. Maar ik mag natuurlijk dit ontzettend leuke blogje niet verwaarlozen. Daarom ben ik terug. En niet zomaar, maar met bananen pannenkoekjes! Yes! Lees je mee?

Ik vind koken de laatste tijd steeds leuker worden. Ineens ben ik op zoek naar allerlei verschillende recepten en voor ik het weet heb ik een boodschappenbon van heb ik jou daar. Dat is dan niet perse de bedoeling, maar ja je hebt niet de hoeveelheid van 1 theelepel dille te koop. Vroeger verdween zo’n potje dan en kwam je het met Pasen weer eens tegen, omdat je de grote schoonmaak hield. Tegenwoordig gaat het potje op en zou de kans zomaar eens kunnen bestaan dat er opnieuw een potje van het een of ander wordt gekocht. Afijn, dit duurt alweer te lang. Laten we gaan beginnen met het recept.

Op de Facebook pagina van Heerlijker Wijs vond ik dit recept en het filmpje daarvan duurde letterlijk 38 seconde. Je begrijpt, I’m in!

dsc_0007

Je hebt drie ingrediënten nodig. Namelijk:

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel

Ik was enthousiast begonnen aan het prakken van de banaan terwijl de eieren en de kaneel waren toegevoegd. Al vrij snel (lees, 5 sec.) irriteerde ik me suf aan die banaan die je letterlijk NIET geprakt kreeg met een vork, omdat ie steeds weggleed. Tijd voor grover geschut, de staafmixer. Wat een toppertje is dat toch. Ik vond dat de massa te dun was en besloot om nog een banaan toe te voegen.

dsc_0010

Vervolgens kijk je tegen deze gezellige massa van banaan, ei en kaneel aan. Door de staafmixer is het ei wat luchtig geworden, I guess. Toen het ‘beslag’ klaar was vroeg ik nog enthousiaster dan ik al was aan mijn siblings of zij ook een bananen pannenkoekje lustten. Daan keek me aan alsof ik tegen een betonnen muur was gelopen en Noor trok zo’n zuur gezicht dat ik bijna 112 moest bellen. Duidelijk. Mijn moeder daarentegen is altijd in voor zulk soort dingen en gaf aan ze met alle liefde te willen proberen ;-).

dsc_0016

Dit gebeurt dan ook alleen bij mij hè. Croma is gone… Gelukkig had ik nog een blok roomboter van een ander recept wat ik laatst maakte in de koelkast liggen. Gebruiken we dat maar. Na de eerste (4) pannenkoek zei ik tegen mama dat ze de Croma op het lijstje moest zetten omdat die op was. “Nee hoor, staat gewoon achterin de koelkast op de bovenste plank”. JA! HAD IK GEZIEN! Niet dus…

Zoals je al las gingen de eerste 4 pannenkoekjes mis. Ik was te fanatiek met omdraaien waardoor ze nog niet helemaal hard genoeg waren. Nou worden ze dat ook niet echt, omdat het toch banaan is. Ze blijven dan ook vrij luchtig. Na een paar keer oefenen en de pan op het kleinste pitje op laag vuur te hebben gezet, ging het als een trein.

dsc_0022

Je kunt het op allerlei manieren serveren. Appel, appelstroop, poedersuiker of kaneel en ga zo maar door. De pannenkoekjes zijn klein maar fijn. Wij vonden ze het het lekkerst met wat kaneel en een mini beetje poedersuiker. Ook niet onbelangrijk, met de ingrediënten zoals bovenstaand genoemd, 2 bananen, 2 eieren, 1 tl kaneel heb ik zeker 10 pannenkoekjes gemaakt.

dsc_0021

Ze zien er ook nog is leuk uit vind ik!

Ga ook eens aan de slag met deze pannenkoekjes. Ik ben benieuwd hoe die van jullie eruit komen te zien. Laat het me weten!

Bedankt weer voor het lezen van dit artikel, en graag tot de volgende!

handtekening-blog

 

Een gedachte over “Bananen pannenkoekjes | Koken met Roos

Plaats een reactie